Zgodbe na krožniku
Idejni koncept Kulinarika Malica Pomlad Prigrizek Recepti Recepti + stiliranje Sladica Sladica Zajtrk

Mini potičke s čokolado in figami

Popolna kombinacija okusov. Všečne tudi tistim, ki niso za tradicionalne jedi.

Testo

  • 300 g moke
  • ½ žličke soli
  • 15 g kvasa
  • 30 g sladkorja
  • 1 žlica ruma
  • 2 rumenjaka
  • 40 g masla sobne temperature
  • 2 dl toplega mleka (od tega malce za kvasec)

Nadev

  • 200 g čokolade (lahko nadomestimo s čokoladnim namazom, bo skoraj boljše)
  • 250 g zmletih suhih fig
  • 3 žlice ruma

Priprava

  1. Najprej zamesimo testo: v skledo stresemo moko, sladkor, sol, rumenjaka in maslo. Naredimo kvasec iz malce mleka in sladkorja.
  2. Ko je kvasec nared, ga prilijemo sestavinam v skledi in dodamo še mleko. Zamesimo mehko in gladko testo, ki naj vzhaja do dvojne količine.
  3. Nasekljanim figam dodamo rum in jih zmeljemo. Čokolado stopimo in jo primešamo figam.
  4. Vzhajano testo razvaljamo na pomokani površini in ga razrežemo na trake, široke 10 cm. Vsakega namažemo z nadevom in zvijemo v štruklje, debeline polovice globine modelčka za potico.
  5. Pečemo v pečici, segreti na 200 stopinj, približno 20 minut.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply