0
Zgodbe na krožniku
Izpostavljeno Sodelujmo

Okusiti Laško: fotografiranje in stiliranje najbolj značilnih okusov

V okviru Evropske gastronomske regije 2021 bodo zasijali marsikateri kulinarični projekti in skriti biseri, ki jih sicer premalo poznamo. Med njimi so tudi okusi, po katerih diši v Laškem in okolici.

Zares sva veseli, da so se sodelujoči pri projektu Okusiti Laško odločili, da bodo svojo kulinarično zgodbo zaupali nama. V Kristininem studiu v Kranju so se razvrstile lokalne dobrote in sestavine, ki so postale zvezde fotografskega omizja. V glavni zasedbi se je vrhunsko izkazala pogreta smetana, ki še posebno razvije svoje kremne tone, ko pride iz pečice. Skrita v potico, krofe, štruklje in pogačo, je dokazala vse svoje kameleonske sposobnosti. Naju je povsem očarala v žemeljni potici. Tako prijetno sočno in sladko jo je obarvala.

Ker je Laško zdravo kot med in lahkotno kot njegovo pivo, diši po divjih zeliščih in preseneča z bogato tradicijo izdelave suhomesnatih izdelkov, so pod objektivom zažareli tudi medena limonada, laška medenka, čaj, bogato razkošje mlečnih in mesnih izdelkov … Jemo tudi z očmi, pravijo, zato naj vas najprej potešijo fotografije dobrot, vabljeni pa, da projekt spoznate sami na njihovi spletni strani. Shranite si jo, da boste ob obisku krajev poznali vse pomembne točke laške kulinarike. Ne spreglejte tistih, ki se ponašajo s certifikatom Okusiti Laško!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply