0
Zgodbe na krožniku
Brunch Izpostavljeno Kosilo Kulinarika Malica Pomlad Prigrizek Priloga Recepti Solata Večerja

Velikonočna solatka v testenih košaricah / Mini easter salad baskets

⎨SI⎬ Idealna za velikonočni čas, obdobje preporoda, barv in cvetoče pomladi.

 

Sestavine

  • 4 trdo kuhana jajca, olupljena
  • kisova tekočina enega kozarca vložene rdeče pese (400 g)
  • 3 žlice kremnega sirčka
  • 1 zvrhana žlica hrena
  • sol in poper
  • 1 rumenjak
  • 1 zavitek testa za pico
  • motovilec
  • kos velikonočne šunke, narezane na majhe kocke
  • jedilne cvetlice

Priprava

  1. Jajca postavimo v kozarec in jih prelijemo s kisom vložene rdeče pese. Tako jih pustimo od 15 do 30 minut.
  2. Pripravimo testene košarice: iz testa za pico izrežemo štiri kroge, ki jih poveznemo čez narobe obrnjene skodelice ali posodice za sufle (te obložimo s papirjem za peko). Iz testa izrežemo tudi trakce, širine 1 cm, iz katerih spletemo kitke. Dolžino prilagajamo premeru posodic, na katerih pečemo košarice. Kite ovijemo na rob testenih krogov in vse skupaj premažemo z rumenjakom. Pečemo jih v pečici pri 200 stopinjah 20 minut.
  3. Obarvana jajca prerežemo na pol in izdolbemo rumenjak.
  4. V posodici gladko zmešamo nadev: izdolbene rumenjake, kremni sirček, hren, sol in poper.
  5. Kocke velikonočne šunke hrustljavo popečemo v ponvi.
  6. Nadev s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo na jajčne polovice.
  7. Sestavimo solato: na vsak pečen list iz testa nadevamo motovilec, nanj položimo po dve polovički nadevanih jajčnih polovic, nato pa še vse skupaj posujemo s popečeno velikonočno šunko in jedilnimi cvetlicami.

 

⎨EN⎬ Ideal for Easter, rebirth, colors and blooming spring.

Ingredients

  • 4 hard boiled eggs, peeled
  • vinegar liquid of one glass of red beet (400 g)
  • 3 tablespoons cream cheese
  • 1 tablespoon of horseradish
  • salt and pepper
  • 1 yolk
  • 1 roll of pizza dough
  • a piece of Easter ham cut into small cubes
  • salad
  • edible flowers

Preparation

  1. Put the eggs in a glass and pour over the vinegar-infused red beets. So leave them for 15 to 30 minutes.
  2. Prepare pastry baskets: cut four circles out of a pizza dough and tie them together over cups or soufflé trays (lined with baking paper). We also cut strips of 1 cm wide from the dough, from which we tuck the knits. The length is adjusted to the diameter of the containers on which the bins are baked. Wrap the tendons on the edge of the dough circles and coat with the yolk. Bake them in an oven at 200 degrees for 20 minutes.
  3. Cut the colored eggs in half and hatch the yolk.
  4. In the pan, mix the stuffing smoothly: hatching yolks, cream cheese, horseradish, salt and pepper.
  5. Bake easter ham cubes in a pan till they become crispy.
  6. Inject the filling into the egg halves with the dressing bag.
  7. Let’s make a salad: on each baking sheet of dough, put a salad, put two halves of stuffed egg halves on it, then sprinkle it all together with roasted Easter ham and eating flowers.

Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.

Naročnik: Tuš Slovenija
Recept: Mateja Delakorda
Naslovna fotografija: Tomo Jeseničnik
Stiliranje: Kristina Smodila

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply