0
Zgodbe na krožniku

Spoznajmo se

Sva dve tehtnici, ki ju je uravnovesila ljubezen do dobre in lepe hrane. Tako zelo, da sva postali nepremagljivi v slastnih izzivih, ki nama jih zastavljajo zgodbe na krožniku.

Kristina je grafična oblikovalka, stilistka in fotografinja hrane, Mateja pa kulinarična novinarka in urednica, ki se posveča tudi razvoju receptov za fotografijo, video ter domačo kuho.

Na blogu Zgodbe na krožniku objavljava recepte fotogeničnih jedi, ki nas razveselijo s polnimi okusi in preprosto pripravo, zelo radi pa obiščeva butične kulinarično obarvane lokacije ter destinacije, ki so nama v navdih. Doživete vtise in nepozabne trenutke deliva v sliki in besedi.

Kristina Smodila

Grafična oblikovalka, stilistka in fotografinja hrane.

Tipična jaz. Vse kar je lepo. Prekrasno omizje. Dobra hrana. In lepa. Posebni krožniki. Keramika. Detajli. Dekoracija. Prtički. Takšni in drugačni. Pribor. Starinski. Zlat. Skodelice. Sklede in skledice. Stojala za torte. Pladnji. Kozarci. In dober gin. Hrana italijanska. Iz prve. Hotelski zajtrki. Obožujem jih. In velika mesta. Z lepimi kavarnami. Dobra kava. Illy. Mmm v mislih mi zadiši. Sprehod po tržnici. Včasih tudi samo paša za oči. Živahno pomirja. In navdihuje. Ambient. Dobra energija. Domače. Prijetno. Posebno. Dobri ljudje. Druženje. Klepet. Objem. Kozarec dobrega vina. Ta rdečega. Barik po možnosti. S tako pravo patino. In staro dušo. In glasba. Nežno poskočne note jazza. Ali swinga. Vedno pašejo k hrani. In prijetni druščini. Ga ni praznovanja brez hrane. Oh! Življenje je praznik. Kaj pravite na sprehod po trgovinah. Prostor za inspiracijo. Zame je. Pogled na lepo embalažo. Izbira papirja. Prava tipografija. Ti drobni detajli. A tako veliko dodajo. Pa sveže dišeče knjige. Kuharske. In druge lepe knjige. Rada kupim z očmi. Tudi oblačila. In vse kar spada zraven. Vse kar je lepo smo rekli. Designlicious. To pomeni ta moja beseda. Vse lepo. Zaljubljena v ljubezen. In v svojo družino. Večna romantična dušica. Tehtam dobro in slabo. Kako ne bi, saj sem tehtnica. Iščem ravnovesje. Med okusi. V odnosih. V poslu. Dolgo poletje. In zvezdno nebo. In jesensko listje. In zimsko vzdušje. Božič. In pomlad. Nov začetek. Vsako leto. Želja. Da kaj lepega ustvarim. Skupaj z ljudmi, ki so v mojem srcu. In za dobre ljudi. Lepo živjenje. Z mojimi. V vseh letnih časih. To je moja vera. Za to živim.

Mateja Delakorda

Kulinarična urednica, novinarka in razvijalka receptov za fotografijo, video ter domačo kuho.

Še ena tehtnica. Ampak ko odločitev pade, je za vedno. In je tisto pravo. Ne poznam bližnjic. Velikokrat izberem težjo pot. Naredim, kar je prav, ne, kar je lažje. Oh, ljudje! In njihove zgodbe. To je moj navdih. Njihove oči. Njihove roke. Njihovo razmišljanje. Njihova modrost. Tudi naivnost je prikupna. Kako lepo smo si različni. Obožujem svoje delo. A tudi počitnice. Pa tuje dežele. Sonce. Tako rumeno v Italiji in tako zlato v Franciji. Knjige so bogastvo. Ne bom se mu odpovedala. Ljubezen je dom. Je mož. Je družina. So prijatelji. In manj je več. Manj vsega, da je več prostora. Tudi v glavi. Majhni kotički z butičnimi izdelki. Tem se težje uprem. Izdelek mora imeti zgodbo. Mora imeti obraz. Ki te lahko pogleda v oči. Z občutkom za trajnost in okolje. Vedno bolj. Zeleno. Kuhanje. To so moji trenutki. Zvok sekljanja. Cvrčanje olja. Vonjave iz pečice. Na mizi pa cvetlice. Tako preprosto je to. Ob skodelici svetlo pražene kave. Ali ob kozarčku živega vina. S tabo.

Piši nama. [email protected]

Fotografija: Sonja Ravbar Photography