0
Zgodbe na krožniku
Brunch Glavna jed Izpostavljeno Juha in enolončnica Kosilo Kulinarika Pomlad Recepti Recepti + stiliranje Sodelujmo Večerja Zelenjavna jed

Čemaževi rezanci

Za pomladno obarvano juho.

Peter Zajc, Preprosto in zdravo, nama je nabral čemaž in polepšal prve pomladne dni. Ideje za kuhanje so v trenutku postale bolj sveže, saj je ta divja rastlina znanilka »boljših« časov, ko lahko na krožnike postrežemo sestavine, po katerih smo hrepeneli vso zimo. Čemaž je obogatil marsikatero jed, tako svež kot pokuhan, vam pa predstavljava čemaževe rezance, ki so obogatili bistro zelenjavno juhico z mehko kuhanim jajcem. Nekakšen poensotavljen ramen po naše bi ji lahko rekli.

Takšne testenine v juhi, ki deluje nadvse imenitno, so prava popestritev na jedilniku, kako bodo šele presenečeni jedci, ki jih boste očarali z globokimi skodelicami te juhe, polne pomladnega okusa.

Sestavine

 • 250 g moke
 • 50 g čemaža
 • 1 žlička sode bikarbone
 • 1,5 ml vode
 • ščep soli

Priprava

 1. Čemaž blanširamo in ga spasiramo.
 2. Vodo zmešamo s sodo bikarbono.
 3. V posodo stresemo moko, ji dodamo čemaž, sol in približno 80 odstotkov vode. Začnemo mešati s kuhalnico, ko pa začne nastajati kepa, maso prestavimo na delovno površino, kjer jip o potrebi dodamo preostalo vodo in oblikujemo gladko testo.
 4. Testo ovijemo v živilsko folijo in ga postavimo v hladilnik za vsaj pol ure.
 5. Nato ga razdelimo na manjše dele, te pa razvaljamo in razrežemo s pomočjo strojčka za testenine.
 6. Rezance skuhamo v vreli osoljeni vodi in jih dodamo v skodelice z bistro zelenjavno juho. Okrasimo še z mehko kuhanim jajcem.

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply