Lahko počakaš do sobote, da si jih prirpaviš za popoln sobotni zajtrk, če si neučakan, pa se jih loti kar takoj. Obljuva, to je recept za najbolj sočne vaflje!
Čas priprave: 30 minut
Zahtevnost: 2
Sestavine
- 250 g skute
- 80 do 100 ml mleka
- 100 g moke
- 7 g pecilnega praška
- 2 vaniljeva sladkorja
- 3 jajca
- 3 jabolka
- 2 žlici medu, sladkorja ali drugega sladila po želji
- cimet
- Dodatki: stepena smetana, grški jogurt z medom
Priprava
- Jabolka narežemo na rezine in jih, nato jih dušimo z malce vode, da se zmehčajo. Primešamo med ali drugo sladilo.
- Beljake stepemo v sneg.
- V večjo posodo stresemo skuto, 3 rumenjake, prilijemo mleko, dodamo viniljev sladkor, tretjino dušenih jabolk in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dodamo še moko in ročno zmešamo v homogeno zmes.
- Dodamo še beljake, ki jih nežno umešamo v maso za vaflje.
- Vaflje spečemo v pekaču za vaflje, čas peke pa prilagodimo navodilom posamezne naprave.
- Postrežemo s preostankom dušenih jabolk in stepeno sladko smetano. Za bolj zdravo različico svetujem, da uporabite grški jogurt z medom.
Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.
Naročnik: Tuš Slovenija
Recept: Mateja Delakorda
Naslovna fotografija: Tomo Jeseničnik
Stiliranje: Kristina Smodila
No Comments