0
Zgodbe na krožniku
Dekor & trendi Izpostavljeno

10 najlepših kulinaričnih profilov na instagramu

Kulinarika je na Instagramu dobila povsem novo razsežnost. Oblikoval se je prostor, kjer se za nas, kulinarične navdušence in ljubitelje vsega lepega, vsak dan s slastnimi objavami odvija prava paša za oči. Če ste eden od podobno mislečih in ne ostanete hladni ob fotografijah lepe kulinarične pripovedi, potem teh 10 profilov enostavno ne smete spregledati.

#1 local_milk

Nomadska duša.
Beth je ena taka srečkica, ki združuje delo s hrano, potovanja in čas z družino, njen dom pa je cel svet. Ustvarila je življenje, kakršnega si še v sanjah težko predstavljamo. »Slow living« je njen življenjski stil in to prav na tem našem norem in hitrem planetu. Izjemne fotografije popolnih lokacij, interierjev in fotogenične hrane nas popeljejo v svet, kjer lahko začutimo to složnost in ravnovesje, kljub temu, da je zdaj v Parizu, spet drugič v Tokiju. Trpka belina v njenih fotografijah ustvarja prav posebno, prvinsko vzdušje. “If it’s not a “hell yes”, it should be a no.” je njeno vodilo. Se opazi, kajne?

#2 evakosmasflores

Rustikalna melanholija.
Eva nas popelje nazaj v preteklost in nas začara s prekrasnimi fotografijami kulinaričnega ustvarjanja. Melanholični pridih na fotografijah oddaja neko posebno umirjenost in lepoto življenja v višjem smislu. Nazaj h koreninam. Nazaj k preprostosti. Ljudje, živali, pridelki, narava. Kot da odkriva globino in pristnost našega obstoja.

 #3 nectarandstone

Oh la la!
Za ljubitelje sladic. Ne, ne od začetka. Za ljubitelje prelepih sladic je ta profil prava paša za oči. Sladice izpod rok avstralke Caroline so nežne in ženstvene, kot bi jih delali roza angeli v rožnatih nebesih. Detajli skrbno izbrani, zelo prefinjeni in trendovski, barve pastelne, tehnike pa dovršene in čisto samosvoje. Edina slabost je, da ob predolgem skrolanju profila lahko pride do povišanega sladkorja v krvi.

#4 panaceas_pantry

A ni veganska hrana taka rjava in pusta?
Ko boste začeli slediti sestrskemu duetu Kath and Jade, boste spoznali, kako lepa, zdrava in barvita je v resnici veganska kuhinja. Čudovite slane in sladke jedi krasijo njun profil in prav pod vsako fotografijo se skriva recept. Nič več izgovorov, da ni idej za zdrave obroke, saj vas na enem mestu čaka prava veganska zakladnica.

#5 _foodstories_

Od alergij na hrano do razvoja izvrstnih receptov in enega najlepših profilov
Berlinski duo Nora in Laura razvijata vegetarijanske, veganske in brezglutenske recepte. Njun studio se nahaja na podeželju, ob robu gozda, kjer nastaja večina fotografij. Pravljična narava, bogata omizja in recepti, ki bi rešili marsikaterega obupanega alergika in intolerantne na histamin. Dramatičnost na fotografijah poudarja njuno močno stališče zdravega prehranjevanja, ljubezni do hrane ter vsega lepega.

#6 foodie.yuki

Sadno in živahno
Švicarka Yukiko je prestala presaditev srca, zato živi za zdrave recepte. Njen profil krasijo predvsem sladice, ki bi jih človek kar na polico postavil namesto kipcev. Od večjih do mini pit, sladic v kozarčkih, vafljev do sladkih sendvičev ter zajtrk skledic. Med vsemi jedmi pa se prepleta živahna in sveža barvna paleta.

#7 linda_lomelino

Redko je pekla. Niti ni uživala v peki.
V mali švedski vasici je skoraj deset let nazaj začela peči cupcakese, ker so jih pač vsi. Kmalu ji je peka postala všeč in obsesijo s kolački je počasi prenesla še na torte, kolače, sladoled in ostale podobne jedi. Danes je Linda vodilna na področju kulinaričnih blogov in profilov na instagramu. Linda postavlja trende in vodi delavnice po vsem svetu. Njeni recepti so skrbno dodelani, vse do najmanjšega detajla. Z rustičnim vajbom pa nas, stare duše, popolnoma prevzame.

#8 jernejkitchen

Ljubezen tako. In drugače.
Tudi Slovenci se lahko pohvalimo z naravnost čudovitim profilom Jerneja in Maje, ki si ne “šerata” samo ljubezni do hrane, ampak tudi medsebojno ljubezen. Recepti so zelo uporabni, zato le zavihajte rokave in jih preizkusite. Iz tako raznolikega nabora jedi se bo za vsakogar nekaj našlo. Njune fotografije odražajo tako prijetno energijo, in vzbujajo občutek domačnosti.

#9 lauraponts

Razmetan red ali urejen nered?
Ko odpreš Laurin profil, takoj ven skoči živahen španski temperament. Laura se drži pravila več je več. Njene fotografije so bogate, polne, veliko je vsega. Na prvi pogled morda deluje kot nekakšna zmešnjava, a vendar ko podrobno pogledaš, ti je jasno, da je v ozadju ogromno dela, časa in najmanjših premišljenih detajlov, ki sestavljajo takšen stajling in fotografijo. Je res nekaj posebnega in še preden poskrolaš do druge vrstice fotografij, se ti pocedijo sline ob vseh teh dobrotah.

#10 gatherandfeast

Dejansko mnjamsko!
Ga ni lepšega, kot jesti dobro hrano v dobri družbi, se strinja Ashley iz Melbourna. Njen profil je enostavno za pojest. Krasne kompozicije in zanimivi recepti. Večkrat fotografira tudi same sestavine, ki lepo popestrijo in dodajo vrednost bogati zbirki. Fotografije so jasne, kontrastne in slastne. Ashley je nora na teskture, barve ter neskončne možnosti, ki jih določena sestavina ponuja.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply