Zimska jed na žlico, ki pogreje želodec. Dovoljeno si jo je privoščiti v globoki skoldelici in na udobni zofi.
Sestavine
- 1 pločevinka belega fižola
- 250 g gomoljne zelene
- 5 strokov česna
- 2 šalotki
- 500 ml piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička masla
- poper
- šopek peteršilja, krutoni
Priprava
- Gomoljno zeleno narežemo na koščke, česen olupimo in vse skupaj položimo v pekač, obložen s peki papirjem, ter postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj za približno 20 minut.
- Med tem nasekljamo šalotko in jo prepražimo na olju ter maslu.
- Pečeno zeleno, ter česen stresemo v lonec s prepraženo šalotko, dodamo fižol, zalijemo z vročo jušno osnovo in vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Postrežemo s peteršiljem in krutoni, lahko pa dodamo tudi malce kisle smetane.
Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.
Naročnik: Tuš Slovenija
Recept: Mateja Delakorda
Naslovna fotografija: Tomo Jeseničnik
Stiliranje: Kristina Smodila
Keramika: Daša Kogoj, Daša’s Pottery
No Comments