Zgodbe na krožniku
Jesen Poletje Recepti Sladica

Maskarponejev kolač s figami

Preprosta sladica, kot nalašč za zadnje poletne dneve.

Hitro nared, brez kompliciranja. Zraven pa fige, ki sva jih dobili na potepanju po posestvu Monte Rosso.

Sestavine

  • 200 g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 3 jajca
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 120 g stopljenega masla
  • 200 g sira maskarpone
  • sok in lupinica ene limone
  • vaniljev strok
  • fige za dekoracijo

Priprava

    1. Pečico segrejemo na 180 stopinj in pripravimo pekač, obložen s peki papirjem.
    2. V večji posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.
    3. V drugi posodi najprej z električnim mešalnikom stepemo jajca in sladkor v prahu. Nato zmanjšamo hitrost in dodamo stopljeno maslo, maskarpone, limonov sok in lupinico ter semena, postrgana iz stroka vanilje.
    4. V mokro zmes vmešamo še suho mešanico z moko, pomešamo, da se sestavine lepo povežejo.
    5. Testo vlijemo v pekač in pečemo 50 minut.
    6. Fige (naj ne bodo preveč zrele) narežemo na kolobarčke in jih, ko se kolač ohladi, razporedimo po njem, za dekoracijo in okus po poletju.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply