Zgodbe na krožniku
Glavna jed Jesen Juha in enolončnica Kosilo Poletje Pomlad Recepti Večerja Zima

Zares dobra gosta juha z lososom

Po pustu pa post. Juha z lososom, gosta, polna okusa in hitro pripravljena.

Težavnost: 2
Čas priprave: 30 minut

Sestavine

  • 1 krompir, narezana na majhne kocke
  • 1 korenček, narezan na majhne kocke
  • 1 čebula, drobno nasekljana
  • 2 stroka česna
  • 100 g riža (skuhanega)
  • 500 g špinače
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 100 ml sladke smetane
  • losos
  • limona
  • peteršilj

Priprava

  1. Čebulo, prepražimo, da postekleni, nato dodamo še korenček, česen in krompir in še malo prepražimo.
  2. Zalijemo z jušno osnovo in kuhamo 5 minut, da se sestavine zmehčajo.
  3. Dodamo riž in še malo pokuhamo, nato vzamemo palični mešalnik in tretjino juhe zmiksamo, da se zgosti.
  4. Dodamo lososa in kuhamo še 5 minut.
  5. Na koncu primešamo sladko smetano, nasekljan peteršilj in sok limone.

Namigi: Namesto sladke smetane in tretjine jušne osnove lahko uporabite kar pinjenec. Juha bo izvrstna tudi, če namesto lososa uporabite rakce. Tej gosti jedi na žlico se kot sestavina odlično poda koromač.

Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.

Naročnik: Tuš Slovenija
Recept: Mateja Delakorda
Naslovna fotografija: Tomo Jeseničnik
Stiliranje: Kristina Smodila

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply