Ljubka sladica, ki te bo zares očarala.
Zahtevnost: 3
Čas: 35 minut
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 150 g bele čokolade
- 100 g sira maskarpone
- 150 g smetane za stepanje
- 12 g instant kave
- mrvice, krokant ali kakav za dekor
Priprava
-
- Temno čokolado stopimo nad vodno paro.
- Namažemo jo po notranji strani peharčkov za mafine in postavimo v hladilnik za 25 minut. Malce stopljene čokolade prihranimo, da bomo z njo še enkrat premazali robove nastajajočih čokoladnih skodelic.
- Med tem raztopimo belo čokolado in ji primešamo instant kavo ter jo malce ohladimo.
- Maskarpone primešamo beli čokoladi.
- Čokoladne lončke vzamemo iz hladilnika in po robovih nanesemo še eno plast čokolade. Ponovno postavimo na hladno, da se popolnoma strdijo.
- Med tem stepemo še smetano in jo nadevamo v dresirno vrečko.
- Čokoladnim lončkom odstranimo papir, jih napolnimo s kremo iz bele čokolade, kave in sira maskarpone.
- Nanje nabrizgamo še smetano in okrasimo z mrvicami, kakavom …
Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.
Naročnik: Tuš Slovenija
Recept: Mateja Delakorda
Naslovna fotografija: Tomo Jeseničnik
Stiliranje: Kristina Smodila
No Comments