Zgodbe na krožniku
Jesen Poletje Pomlad Recepti Sladica Sladica Zima

Lončki čokočino

Ljubka sladica, ki te bo zares očarala.


Zahtevnost: 3
Čas: 35 minut

Sestavine

  • 200 g temne čokolade
  • 150 g bele čokolade
  • 100 g sira maskarpone
  • 150 g smetane za stepanje
  • 12 g instant kave
  • mrvice, krokant ali kakav za dekor

Priprava

    1. Temno čokolado stopimo nad vodno paro.
    2. Namažemo jo po notranji strani peharčkov za mafine in postavimo v hladilnik za 25 minut. Malce stopljene čokolade prihranimo, da bomo z njo še enkrat premazali robove nastajajočih čokoladnih skodelic.
    3. Med tem raztopimo belo čokolado in ji primešamo instant kavo ter jo malce ohladimo.
    4. Maskarpone primešamo beli čokoladi.
    5. Čokoladne lončke vzamemo iz hladilnika in po robovih nanesemo še eno plast čokolade. Ponovno postavimo na hladno, da se popolnoma strdijo.
    6. Med tem stepemo še smetano in jo nadevamo v dresirno vrečko.
    7. Čokoladnim lončkom odstranimo papir, jih napolnimo s kremo iz bele čokolade, kave in sira maskarpone.
    8. Nanje nabrizgamo še smetano in okrasimo z mrvicami, kakavom …

Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.

Naročnik: Tuš Slovenija
Recept: Mateja Delakorda
Naslovna fotografija: Tomo Jeseničnik
Stiliranje: Kristina Smodila

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply