Uteha za predolge ponedeljke.
Zahtevnost: 2
Čas priprave: 10 minut in 2 uri za ohlajanje
Sestavine
Plast 1
- 200 g namočenih datljev
- 50 g mandljev
- 50 g lešnikov
- 2 žlici kokosovega olja
- 1 žlica kakava
Plast 2
- 150 g kokosove moke
- 100 g kokosove maščobe
- stevia ali drugo sladilo po okusu
Plast 3
- 100 g temne čokolade
- 20 g kokosove maščobe
- cimet
- nasekljani oreški in sadje za dekor
Priprava
- Vse sestavine za plast 1 zmeljemo in razporedimo po pekaču.
- Zmešamo sestavini za plast 2 in razporedimo na plast 1.
- Čokolado stopimo nad vodno kopeljo, jo prelijemo čez ostali dve plasti, po sredini posujemo z nasekljanimi oreški in suhim sadjem ter postavimo v hladilnik za dve uri. Nato razrežemo na ploščice in prigrizek je nared.
Namigi:
Preden ploščico oblijete s čokolado, jo dobro ohladite v hladilniku, sicer se bo čokolada pogreznila med kokosovo plast in jed ne bo tako privlačna na pogled.
Namesto datljev se bodo odlično izkazale tudi suhe marelice. Tudi oreške lahko kombinirate povsem po svojem okusu. Če želite nevtralen okus, uporabite indijske oreške.
Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.
Naročnik: Tuš Slovenija
Recept: Mateja Delakorda
Naslovna fotografija: Tomo Jeseničnik
Stiliranje: Kristina Smodila
No Comments