Zgodbe na krožniku
Glavna jed Izpostavljeno Jesen Kosilo Poletje Pomlad Priloga Recepti Testenine in riž Večerja Zelenjavna jed Zima

Fižolovi njoki

Odlična in zelo hranljiva alternativa krompirju pri pripravi njokov je fižol. Vsi, ki imate radi okus te stročnice, boste zagotovo navdušeni.

Sestavine za 4 osebe

  • 400 g kuhanega fižola (priporočava belega)
  • 1 rumenjak
  • ščepec soli
  • 100 g moke

Priprava

  1. Fižol spasiramo s paličnim mešalnikom.
  2. Dodamo rumenjak in ščepec soli ter dobro premešamo.
  3. Dodamo še moko in zamesimo testo za njoke. Na pomokani površini iz testa najprej naredimo dolg svaljek s premerom približno 1,5 cm. Nato razdelimo svaljek na manjše njoke.
  4. Kuhamo jih v slanem kropu, dokler ne priplavajo na površje, in jih dodamo v ponev s popraženo zelenjavo po svojem okusu. Mi smo uporabili češnjev paradižnik, brstični ohrovt in česen.
  5. Pred postrežbo posujemo z naribanim parmezanom.

Opomba: Če boste njoke kuhali kot glavno jed, pripravite dvojno količino.

Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.

Naročnik: Tuš Slovenija
Recept: Mateja Delakorda
Fotografija: Tomo Jeseničnik
Stiliranje: Kristina Smodila

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply