0
Zgodbe na krožniku
Izpostavljeno Napitek Recepti

Za materinski dan: koktajl z ginom in veliko ljubezni

Čin-čin, drage mame!

Oh, kaj bi brez vas. Naših dragih najboljših mam. Vsaka je nekaj posebnega in vsaka si zasluži, da ji namenimo veliko ljubezni. Brez vas nas ni. Lepo se je spominjati, kako veličastne ste bile v naših očeh, ko smo bili majhni in nebogljeni. Kako topla in varna zatočišča so bili vaši objemi. Najbolj puhasta blazina pod našimi odraslimi glavami ne premore toliko nežnosti, kot smo jo občutili ob dotikih vaših rok. Še vedno. Hvala vam!

Mamina ljubezen je navdih za ta koktajl. Penica, ki jo barmani ustvarijo z jajčnim beljakom, midve pa sva uporabili kar čičerkino vodo, predstavlja nežnost, sladek jagodni sirup mamine poljube, grenivka je tukaj, da vse skupaj malce uravnovesi. Gin pa, ker je praznik. Vaš in naš praznik.

Sestavine za 2 osebi

 • 2 manjši grenivki
 • 4 žlice jagodnega sirupa
 • 80 ml gina (najbolje je izbrati takšnega s poudarjeno aromo citrusov)
 • 4 žlice čičerikine vode
 • pest ledu
 • in še kozarce za vlaganje ali ročni mešalnik za pripravo koktajlov

Priprava

  1. Vse sestavine damo v kozarec ali ročni mešalnik, dobro zapremo in treeeessseeemmmooo približno eno minuto! Ko bo posoda postala zelo hladna, je koktajl nared.
  2. Napitek precedimo v lične kozarce in postrežemo. Koktajl bo še bolj čudovit, če ga boste dekorirali s cvetjem, a pri tem pazite, da cvetlice niso bile špricane in da so užitne.

Namig: 2 žlici čičerkine vode nadomestita 1 beljak.

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply