0
Zgodbe na krožniku
Dekor & trendi Izpostavljeno

Virtualni božični nakupi: top ideje za dekor in darila

Pa smo tam!

Božični čas, ki že z mrzlimi prstki trka na vrata,  je zame res čaroben, za mojo denarnico malo manj. Ne vem, kako je z vami, a jaz vsako leto malo nadgradim zbirko božične dekoracije, saj rada menjam stile in tudi trendi včasih naredijo svoje. Za vas (in tudi malo zase, psssst) sem pobrskala po spletnih trgovinicah ter sestavila štiri različne dekorativne stile. Te spletne trgovine so tudi ‘fizično’ blizu, zato ta članek ni le paša za oči, temveč si te izdelke dejansko lahko kupite (beri: se odpravite na izlet). Na koncu članka vas čaka seznam trgovinic, ki imajo zame najlepši nabor izdelkov za kuhinjo in dom.

Božični prazniki imajo najbolj veličastno mesto med vsemi prazniki v letu. So najbolj čustveni, najbolj družabni in v smislu jedače, pijače, okrasja najbolj polni. Hkrati je to čas, ko se končuje staro leto in se s temi prečudovitimi prazniki tako lepo zaokroži, zato kanček prefinjenosti ne škodi.

1. Lumberjack

Božična klasika, ki pa sicer že nekaj časa kraljuje tudi na lestvici trendov. Domače, udobno, toplota ognja in vonj po smrekovini bodo občutki ujeti v Lumberjack stil. Barve v odtenkih rdeče in gozdno zelene ter nepogrešljivi karo vzorec. Počutili se boste kot v zasneženi gorski koči, kjer ste odrezani od celega sveta, vendar vam prav nič ne manjka.

Ideja za božični meni:

Predjed: Jajca po škotsko
Glavna jed: Pečenka iz jagnjetine in pečen krompir z zelišči
Priloga: Rdeče zelje s hruško in brinovimi jagodami
Sladica: Triffle iz buče in karamele

Pijača večera: kraft pivo

 

 

2. Rožnata šestdeseta

Sodobni vintage stil za rožnat zaključek leta. Sofisticiran, uglajen, ki kar kliče po bleščečih oblekah ter perlastih in pernatih dodatkih. To bo zabava leta, s posebnimi gosti in ne boste je pozabili kar tako. Nežna atmosfera z močnim vtisom. Vsi odtenki pudraste in rožnate, kombinirani z zlato ali rožnatozlato,  za piko na i pa rožasti vzorci, ki še dodatno povzdignejo eleganco.

Ideja za božični meni:

Predjed: juhica iz koromača in kozic
Glavna jed: losos po Wellingtonsko
Priloga: glaziran baby korenček z zelišči
Sladica: mini pavlova, limona & mandelj

Pijača večera: klasičen pink lady koktajl

 

3. Pristno naravno

Nazaj k naravi. Pomirjujoče nevtralne barve, ambientalna glasba, živahen klepet. Popolna preprostost, bi lahko temu rekli. Vonj evkaliptusa in okus sveže penine vas bo uravnotežil. Les, keramika, vrv, kamen, steklo, platno so osnovni materiali, ki bodo naredili vaš dom umirjen in v sožiten. Ravnovesje je ključna beseda naravnega stila.

Ideja za božični meni:

Predjed: Zeliščno maslo in domači krekerji
Glavna jed: Veganska pastirska pita
Priloga: Pečen brokoli s parmezanom
Sladica: hruške v rdečem vinu z meringo

Pijača večera: penina ali naravna vina?

4. Svečana modrina

50 odtenkov modre. Sinje modra, globoka morda, kraljevo modra, turkizno modra, pastelno modra, petrol modra, modro siva in še kakšna. Odtenki modre bodo vaše praznike ponesli na čisto novo, nezemeljsko raven. Tako neklasična, tako posebna, tako veličastna barvna paleta. Hladnejša kombinacija vam bo pričarala pravi zimski občutek. Vaš dom bo postal ledeno kraljestvo, vendar verjemite, da bo vam in vašim gostom toplo pri srcu. Za vse, ki si želite svežine in izstop iz klasičnega okvirja, bo to prava kombinacija.

Ideja za božični meni:

Predjed: Črno grozdje in kozji sir
Glavna jed: Porketa, dimljena z brinovim lesom
Priloga: Dušeno zelje z borovnicami
Sladica: Čokoladni kolač s temnim pivom in višnjami

Pijača večera:

 

Zdaj pa še obljubljeni seznam trgovinic:

  1. Coin Casa

  2. Maisons du Monde

  3. Butlers

  4. Zara Home

  5. H&M

  6. Depot

  7. Le Creuset

  8. KitchenAid

V Coin Caso smo do nedavnega hodili v Italijo, v Muggio, sedaj pa potrebujete le skok do Ljubljane, v Nami se nahaja. Maisons du Monde nam je najbližji tudi v Italijanskih Udinah (nakupovalni center Terminal Nord). Zara Home trgovino boste našli v Splitu, če se boste kaj vozili mimo in pa v Italiji, v Veroni. Depot pa vas čaka v Villachu (nakupovalni center Atrio).

 

Lepo nakupujte, bodisi v živo ali po spletu, pa ne preveč zapravit. Leto se hitro obrne 😉

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply