Zgodbe na krožniku
Kulinarika Recepti Recepti + stiliranje Sladica Sladica Zima

Dišavni piškoti s temnim kakavom in cimetom

Recept, ki deluje za oblikovanje z modelčki, kot tudi za tehniko z odtisi.

Tile piškoti so prava božična poslastica, veseli jih bodo tako otroci, kot odrasli. Manj sladki, a kljub temu sočni, dišavni in še kako mikavni!

Za vas sva preizkusili dve tehniki izdelovanja oz. oblikovanja piškotov:

1. Klasični modelčki

Najbolj popularna tehnika, ljuba širši množici. V njej najbolj uživajo otroci, ki si seveda sami izberejo oblike, ki so jim všeč – smrečice, jelenčki, zvezdice in še mnogo drugih božičnih in manj božičnih oblik.

2. Tehnika odtisovanja
Zadnje čase je ta tehnika zelo v trendu. Z posebnimi žigi za piškote se lahko odtisuje različne vzorčke ali lepe želje.

 

Sestavine (za dva velika pekača)

  • 380 g moke
  • 50 g temnega kakava
  • 2 žlici navadnega kakava (npr. Nesquick)
  • ščepec soli
  • 225 g masla
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1 žlička cimeta

Priprava

  1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj in pripravimo pekač, obložen s peki papirjem
  2. V večji skledi najrej zmešamo moko, oba kakava, sol. Damo na stran.
  3. V drugi skledi z električnim mešalnikom kremasto zmešamo maslo in sladkor.
  4. Dodamo jajce, enega za drugim.
  5. Dodamo pecilni prašek ter cimet.
  6. Združimo mokre in suhe sestavine.
  7. Iz testa oblikujemo hlebček, ki ga damo za 1 uro v hladilnik.
  8. Hlebček vzamemo iz hladilnika, pomokamo površino, testo razvaljamo in oblikujemo piškote z željeno tehniko.

Piškoti so lahko krasno darilo, ki bo razveselilo marsikateri dom in še vaša kuhinjo bo dišala božansko. Se splača!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply