0
Zgodbe na krožniku
Jesen Juha in enolončnica Mesna jed Omaka Recepti Zima

Piščančji curry

Z indijsko enolončnico, ki jo pripravimo brez bližnjic, bo zadišalo po tej deželi tisočerih barv, vonjev in okusov.

Sestavine za 4 osebe

Težavnost: 3
Čas priprave: 30 minut

  • 1 piščančje prsi
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 100 ml konzerviranega paradižnika
  • 1 lonček navadnega jogurta
  • 1 žlička česna v prahu, 1 žlička ingverja v prahu, 1 žlička garam masale, 1 žlička semen
  • kumine, 1 žlička gorčičnih semen
  • 1 čili, lovorov list, 1/3 cimetove palčke, 1 žlička koriandrovih semen
  • 2 rdeči čebuli, 3 stroki česna, 2 cm ingverjeve korenine, 1/2 zelene paprike, 2 žlički kurkume
  • nevtralno olje

Priprava

  1. V posodo damo piščanca, jogurt, žličko soli, žličko česna v prahu, žličko ingverja v prahu, žličko kurkume in žličko garam masale. Dobro pomešamo in mariniramo vsaj pol ure, še bolje kar čez noč.
  2. Ponev segrejemo in vanjo kanemo olje. Dodamo kumino, gorčična semena, čili, lovorov list, cimet in koriandrova semena. Popražimo, da zadiši.
  3. Ogenj zmanjšamo. Nato v ponev stresemo še čebulo in popražimo. Ko postane prozorna, dodamo nariban česen, ingver, zeleno paprika in 1 žličko kurkume in 1 žličko garam masale. Še malce popražimo in vmes solimo. Nato pa sestavine stresemo v sekljalnik in zmiksamo v pasto.
  4. V isti ponvi popražimo piščančje kose mesa. Dodamo prej pripravljeno pasto in premešamo. Dodamo še paradižnik in ponovno premešamo. Vse skupaj zalijemo s kokosovim mlekom in pri počasnem vretju kuhamo še nekaj minut.
  5. 5. Jed postrežemo z rižem.

Namigi

Kdor bi jed želel pripraviti hitreje, naj preprosto uporabi curry v prahu in garam masalo, ki jo prav tako dobite pri nas.

Jed je odlična v družbi riža basmati in ploščatih kruhkov.

Tej enolončnici lahko dodate tudi krompir, bučo ali sladek krompir in jo tako naredite še bolj krepčilno in nasitno.

Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.

Naročnik: Tuš Slovenija
Recept: Mateja Delakorda
Naslovna fotografija: Tomo Jeseničnik
Stiliranje: Kristina Smodila

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply