Preprosta sladica, kot nalašč za zadnje poletne dneve.
Hitro nared, brez kompliciranja. Zraven pa fige, ki sva jih dobili na potepanju po posestvu Monte Rosso.
Sestavine
- 200 g moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- ščepec soli
- 3 jajca
- 200 g sladkorja v prahu
- 120 g stopljenega masla
- 200 g sira maskarpone
- sok in lupinica ene limone
- vaniljev strok
- fige za dekoracijo
Priprava
-
- Pečico segrejemo na 180 stopinj in pripravimo pekač, obložen s peki papirjem.
- V večji posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.
- V drugi posodi najprej z električnim mešalnikom stepemo jajca in sladkor v prahu. Nato zmanjšamo hitrost in dodamo stopljeno maslo, maskarpone, limonov sok in lupinico ter semena, postrgana iz stroka vanilje.
- V mokro zmes vmešamo še suho mešanico z moko, pomešamo, da se sestavine lepo povežejo.
- Testo vlijemo v pekač in pečemo 50 minut.
- Fige (naj ne bodo preveč zrele) narežemo na kolobarčke in jih, ko se kolač ohladi, razporedimo po njem, za dekoracijo in okus po poletju.
No Comments