Popolna kombinacija okusov. Všečne tudi tistim, ki niso za tradicionalne jedi.
Testo
- 300 g moke
- ½ žličke soli
- 15 g kvasa
- 30 g sladkorja
- 1 žlica ruma
- 2 rumenjaka
- 40 g masla sobne temperature
- 2 dl toplega mleka (od tega malce za kvasec)
Nadev
- 200 g čokolade (lahko nadomestimo s čokoladnim namazom, bo skoraj boljše)
- 250 g zmletih suhih fig
- 3 žlice ruma
Priprava
- Najprej zamesimo testo: v skledo stresemo moko, sladkor, sol, rumenjaka in maslo. Naredimo kvasec iz malce mleka in sladkorja.
- Ko je kvasec nared, ga prilijemo sestavinam v skledi in dodamo še mleko. Zamesimo mehko in gladko testo, ki naj vzhaja do dvojne količine.
- Nasekljanim figam dodamo rum in jih zmeljemo. Čokolado stopimo in jo primešamo figam.
- Vzhajano testo razvaljamo na pomokani površini in ga razrežemo na trake, široke 10 cm. Vsakega namažemo z nadevom in zvijemo v štruklje, debeline polovice globine modelčka za potico.
- Pečemo v pečici, segreti na 200 stopinj, približno 20 minut.
No Comments