0
Zgodbe na krožniku
Brunch Jesen Poletje Pomlad Prigrizek Priloga Recepti Zelenjavna jed Zima

Čips iz pečice

Po tem receptu bo zares hrustljav in prav nič zažgan.

Čas priprave: 25 minut
Zahtevnost: 2

Sestavine

  • 2 velika krompirja
  • 0,5 dl belega kisa
  • voda
  • sol

Priprava

  1. Krompirje s pomočjo mandoline narežemo na tanke rezine (naj ne bodo pretanke, približno 1,5 mm) in jih odlagamo v zelo mrzlo vodo.
  2. V kozici zavrejemo pol litra vodo s kisom in vanjo predenemo rezine krompirja. Krompir kuhamo približno 3 minute.
  3. Prestavimo ga na papirnate brisačke in popolnoma osušimo. Nato ga predenemo v posodo, pokapljamo z oljem, potresemo s soljo in začimbami po okusu ter premešamo.
  4. Krompirjeve lističe položimo enega poleg drugega, a ne preblizu, na pekač obložen s peki papirjem. Postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj in pečemo približno 14 minut, dokler ne začnejo robovi krompirja rjaveti.
  5. Ko je čips pečen, ga ohladimo na rešetki za ohlajanje peciva in postrežemo z raznimi pomakami. Mi priporočamo, da jo pripravite iz kisle smetane, česna v prahu in svežih zelišč.
Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.

Naročnik: Tuš Slovenija
Recept: Mateja Delakorda
Naslovna fotografija: Tomo Jeseničnik
Stiliranje: Kristina Smodila

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply