Po tem receptu bo zares hrustljav in prav nič zažgan.
Čas priprave: 25 minut
Zahtevnost: 2
Sestavine
- 2 velika krompirja
- 0,5 dl belega kisa
- voda
- sol
Priprava
- Krompirje s pomočjo mandoline narežemo na tanke rezine (naj ne bodo pretanke, približno 1,5 mm) in jih odlagamo v zelo mrzlo vodo.
- V kozici zavrejemo pol litra vodo s kisom in vanjo predenemo rezine krompirja. Krompir kuhamo približno 3 minute.
- Prestavimo ga na papirnate brisačke in popolnoma osušimo. Nato ga predenemo v posodo, pokapljamo z oljem, potresemo s soljo in začimbami po okusu ter premešamo.
- Krompirjeve lističe položimo enega poleg drugega, a ne preblizu, na pekač obložen s peki papirjem. Postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj in pečemo približno 14 minut, dokler ne začnejo robovi krompirja rjaveti.
- Ko je čips pečen, ga ohladimo na rešetki za ohlajanje peciva in postrežemo z raznimi pomakami. Mi priporočamo, da jo pripravite iz kisle smetane, česna v prahu in svežih zelišč.
Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.
Naročnik: Tuš Slovenija
Recept: Mateja Delakorda
Naslovna fotografija: Tomo Jeseničnik
Stiliranje: Kristina Smodila
No Comments