Odlična in zelo hranljiva alternativa krompirju pri pripravi njokov je fižol. Vsi, ki imate radi okus te stročnice, boste zagotovo navdušeni.
Sestavine za 4 osebe
- 400 g kuhanega fižola (priporočava belega)
- 1 rumenjak
- ščepec soli
- 100 g moke
Priprava
- Fižol spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Dodamo rumenjak in ščepec soli ter dobro premešamo.
- Dodamo še moko in zamesimo testo za njoke. Na pomokani površini iz testa najprej naredimo dolg svaljek s premerom približno 1,5 cm. Nato razdelimo svaljek na manjše njoke.
- Kuhamo jih v slanem kropu, dokler ne priplavajo na površje, in jih dodamo v ponev s popraženo zelenjavo po svojem okusu. Mi smo uporabili češnjev paradižnik, brstični ohrovt in česen.
- Pred postrežbo posujemo z naribanim parmezanom.
Opomba: Če boste njoke kuhali kot glavno jed, pripravite dvojno količino.
Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.
Naročnik: Tuš Slovenija
Recept: Mateja Delakorda
Fotografija: Tomo Jeseničnik
Stiliranje: Kristina Smodila
No Comments