0
Zgodbe na krožniku
Nekategorizirano

Fižolovi njoki

Odlična in zelo hranljiva alternativa krompirju pri pripravi njokov je fižol. Vsi, ki imate radi okus te stročnice, boste zagotovo navdušeni.

Sestavine za 4 osebe

  • 400 g kuhanega fižola (priporočava belega)
  • 1 rumenjak
  • ščepec soli
  • 100 g moke

Priprava

  1. Fižol spasiramo s paličnim mešalnikom.
  2. Dodamo rumenjak in ščepec soli ter dobro premešamo.
  3. Dodamo še moko in zamesimo testo za njoke. Na pomokani površini iz testa najprej naredimo dolg svaljek s premerom približno 1,5 cm. Nato razdelimo svaljek na manjše njoke.
  4. Kuhamo jih v slanem kropu, dokler ne priplavajo na površje, in jih dodamo v ponev s popraženo zelenjavo po svojem okusu. Mi smo uporabili češnjev paradižnik, brstični ohrovt in česen.
  5. Pred postrežbo posujemo z naribanim parmezanom.

Opomba: Če boste njoke kuhali kot glavno jed, pripravite dvojno količino.

Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.

Naročnik: Tuš Slovenija
Recept: Mateja Delakorda
Fotografija: Tomo Jeseničnik
Stiliranje: Kristina Smodila

No Comments

    Leave a Reply