Zgodbe na krožniku
Izpostavljeno Recepti Sladica

Čokoladni browniji s sadjem

Naj vam tile browniji popestrijo hladnejše dni, v katerih smo se kar naenkrat znašli. Teknili bodo popoldne ob kavici in čaju ali pa zjutraj ob mleku.

Tokrat res kratek, preprost in učinkovit recept. Ne preveč sladek, vendar ravno prav čokoladen. Primeren za dni, ko ste v stiski s časom ali ko prihajajo nenapovedani obiski. Osnova za brownije je tule, namesto malin pa lahko uporabite domišljijo, z drugimi besedami: kar se skriva že več dni po hladilniku ali v košarici s sadjem.

Sestavine

  • 225 g masla
  • 2 žlici olja
  • 180 g rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • ščepec soli
  • 140 g bele moke
  • 115 g grenkega kakava v prahu
  • 250 g temne čokolade

Priprava

  1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj in pripravimo pravokoten pekač, obložen s peki papirjem.
  2. V večji skledi zmešamo stopljeno in ohlajeno maslo, olje in sladkor.
  3. Dodamo jajca in sol ter vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom.
  4. Moko in kakav v prahu nežno na roke vmešamo z metlico.
  5. Na koncu dodamo še na koščke narezano čokolado.
  6. Pečemo 35 min na 175°C.

Prijetno sladkanje vam želiva!

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply