O meni

Hejla! Lepo, da si me obiskal! Sklepam, da si kulinarični navdušenec, tako kot jaz, zato se bova najverjetneje odlično ujela. Sem Mateja, ki je pred leti nič hudega sluteč globoko zajadrala v svet kulinarike. Saj veš, kako te zadnje čase to področje hitro omreži, če pa ti geni ne dajo miru in nadaljuješ družinsko ljubezen do kuhanja, si kaj kmalu pečen. Začela sem pisati blog in svoj novinarski poklic tematsko popolnoma preusmerila. Imela sem srečo, da so mi na pot vedno prišli pravi ljudje, ki so mi odprli vrata, da lahko danes živim svoje sanje. Kaj je lepšega kot združiti svoj poklic in hobi?

Po treh letih oranja zemlje, v katero pridno sejem svoje kulinarično ustvarjanje, je zraslo lepo število čudovito dišečih in slastnih projektov. Danes sem urednica Delovega portala Odprta kuhinja, z recepti soustvarjam Tušev projekt Jamiii, prispevam vsebine za Klet Brda, sicer pa na mesečni ravni zakuham raznorazne kuharske ali komunikacijske projekte z najrazličnejšimi naročniki.

Zgodbe na krožniku so tako postale blog, na katerem beležim svoje projekte na področju kulinarike, novinarske in uredniške projekte, izbor intervjujev in člankov, še vedno pa tudi kaj skuham ter objavljam recepte. Žal me čas vedno povozi in ne uspem vsega pokazati, a se na strani vseeno vedno najde kaj novega tudi zate.

Ker sem zelo družabno bitje, ki verjame v moč povezovanja, skoraj vedno sodelujem z drugimi odličnimi ustvarjalci: fotografi, stilistko Kristino Smodila in snemalci, brez katerih moje delo ne bi bilo tako lepo predstavljeno, kot je.

Ti, dragi, obiskovalec, pa vedno dobrodošel, da me obiščeš in po mojem navdihu kaj dobrega prigrizneš ali popiješ. Žal me ne bo vedno doma, ker sem zaradi dela razkropljena tu in tam. Pogosteje me boš našel na Instagramu, kjer večkrat objavim, kaj se z mano dogaja, na Facebooku pa boš hitreje zasledil kakšno mojo novo objavo.

In kaj si najbolj želim v prihodnosti? Da bi se te moje sanje, ki jih imam srečo živeti, nadaljevale v neskončno. In da bi bil ti pri tem vedno z mano 😉

Foto: Polona Bartol