Pletenica z nutello, marcipanom in kandirano pomarančo

Naj zadiši po veselem decembru tudi iz pečice.

 

Sestavine

  • 300 g moke
  • ½ žličke soli
  • 15 g kvasa
  • 30 g sladkorja
  • 1 žlica ruma
  • 2 rumenjaka
  • 40 g masla
  • 2 dl toplega mleka (od tega malce za kvasec)
  • 300 g Nutelle
  • 50 g marcipana
  • pest nasekljane kandirane pomaranče

Priprava

  1. Naredimo kvasec iz kvasa, malce toplega mleka in sladkorja.
  2. Moko presejemo in naredimo jamico, v katero damo stepeno maslo s sladkorjem, rumenjakoma in rumom. Dodamo kvasec in mleko ter dobro pregnetemo v gladko zmes.
  3. Pustimo vzhajati, da dvakratno naraste.
  4. Vzhajano testo razvaljamo na pravokotnik, premažemo s čokoladnim namazom, posujemo z marcipanom in kandirano pomarančo ter zvijemo kot potico. Zvitek prerežemo podolgem (pri vrhu ga ne prerežemo do konca), trakova obrnemo tako, da se vidi čokoladni prerez, nato pa ju prepletemo enega čez drugega.
  5. Pletenico pečemo približno 30 minut v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj.Uživajte!
Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.

Naslovna fotografija: Tomo Jeseničnik
Stilitanje hrane v videu: Kristina Smodila, Designlicious

Pusti komentar

Sorodne objave