Z Gorazdom Potočnikom in Majo Nemec se bomo sladkali brez slabe vesti

Spraševala sem se že, kdaj si bomo končno lahko ogledali kaj novega s področja kulinarike, ki ne bo navadna kuharska oddaja ali televizijski šov. A že v soboto, 28.januarja 2017, prihaja na Televizijo Slovenija oddaja Pregreha brez greha, ki je nastala kot odgovor na življenjski slog in bolezni sodobnega časa, katerih glavni vzrok je prehrana.

Kaj nas čaka?

  1. Voditeljica Maja Nemec bo gostila strokovnjake s področja zdrave prehrane, od zdravnikov, do dietetikov in prehranskih strokovnjakov, ki bodo pomagali izluščiti resnico od zmot, slaščičarski mojster Gorazd Potočnik pa bo predstavljal preproste recepte za odlične sladice, ki ne vsebujejo belega sladkorja in bele moke, pa tudi načine, kako lahko klasične in najbolj znane sladice priredimo v manj pregrešne sladice.
  2. Poudarek bo na sladicah za tiste skupine ljudi, ki si jih v klasični obliki ne smejo ali ne želijo privoščiti, predvsem pa so snovalci oddaje imeli pred očmi dve veliki skupini ljudi, katerih število iz dneva v dan raste, torej glutensko preobčutljive osebe in diabetike. Ravno tako bodo iskali reštve za vse tiste, ki skrbijo za svoje zdravje, se izogibajo ogljikovim hidratom ali iščejo ideje za bolj zdrav življenjski slog.
  3. Poudarek bo tudi na odnosu do okolja, saj nam bodo strokovnjaki s področja prehrane in okolja pomagali do kreativnih predlogov ter idej, kako iz starih stvari preprosto narediti nove in unikatne izdelke.

Draga Maja in Gorazd, nestrpno vaju pričakujem!

Pusti komentar