Kam zaviti: predpoletni vinsko-kulinarični sprehod

Že deseto leto zapored se bo tretjo soboto v juniju po stari Ljubljani vila Ljubljanska vinska pot. (Pred)poletna različica Ljubljanske vinske poti, ki sliši na ime Poletna vinska razvajanja, vabi na vinsko-kulinarični sprehod v soboto, 17. junija 2017, med 11. in 21. uro.

Na stojnicah, ki bodo razporejene po Stritarjevi ulici, Mestnem trgu in Cankarjevem nabrežju, se bodo Ljubljančankam in Ljubljančanom ter gostom od blizu in daleč predstavilo preko 60 ponudnikov vrhunske vinske kapljice in odličnih kulinaričnih dobrot iz cele Slovenije. Piko na i kulinarični ponudbi tudi to leto predstavlja partnerski projekt Okusi Ljubljane, v okviru katerega bo na petih stojnicah moč spoznati in okusiti tipične ljubljanske jedi.

Otvoritev Ljubljanske vinske poti bo ob 11. uri pred Mestno hišo. Vrhunec otvoritve bo 2. Potop vina v Ljubljanico, s katerim bo Druga violina obudila mit o povodnem možu. (Pred)poletna vinska razvajanja bodo tudi tokrat obarvali številni kulturno-umetniški nastopi plesnih in glasbenih skupin in posameznikov, ki se bodo obiskovalcem Ljubljanske vinske poti predstavljali na različnih lokacijah skozi ves dan.

Sledite zadnjim informacijam v dogodku na Facebooku>>.

Pusti komentar