Bela fižolovka

Zimska jed na žlico, ki pogreje želodec. Dovoljeno si jo je privoščiti v globoki skoldelici in na udobni zofi.

Sestavine

  • 1 pločevinka belega fižola
  • 250 g gomoljne zelene
  • 5 strokov česna
  • 2 šalotki
  • 500 ml piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlička masla
  • poper
  • šopek peteršilja, krutoni

Priprava

  1. Gomoljno zeleno narežemo na koščke, česen olupimo in vse skupaj položimo v pekač, obložen s peki papirjem, ter postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj za približno 20 minut.
  2.  Med tem nasekljamo šalotko in jo prepražimo na olju ter maslu.
  3. Pečeno zeleno, ter česen stresemo v lonec s prepraženo šalotko, dodamo fižol, zalijemo z vročo jušno osnovo in vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom.
  4. Postrežemo s peteršiljem in krutoni, lahko pa dodamo tudi malce kisle smetane.
Recept je nastal za slastno Tuševo kampanjo Jamiii…, ki ji lahko sledite tudi na tej povezavi.

Naslovna fotografija: Tomo Jeseničnik
Stilitanje hrane v videu: Kristina Smodila, Designlicious
Keramika: Daša Kogoj, Daša’s Pottery

Pusti komentar