Odprta Kuhna

Že ta petek, 24. marca, bodo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zakuhali začetek 5. sezone Odprte kuhne. Naša najbolj priljubljena kulinarična tržnica bo potekala vsak petek, in sicer marca, aprila, maja in oktobra med 10. in 21. uro, od junija do septembra pa med 10. in 22. uro.

Kdo so ponudniki?

Organizacijska ekipa je zadnje mesece preživela v intenzivnih dogovorih s ponudniki, katerih rezultat bo resnično vrhunska izkušnja slovenske kulinarke v prestolnici. Starim znancem se bodo letos, med drugimi, pridružili Urška Dvoraček in Luka Nagode iz Lude, Jorg Zupan iz Ateljeja, Marko Gorela iz Istrian Tapas, Marko Ručman iz restavracije Altroké in še mnogi drugi. Seznam ponudnikov je še daljši kot doslej:

Abi Falafel, Altrokè, Argentino Steakhouse, Atelier Karim, Atelje, Barbarella, Bazilika Bistro, Burrito Loco, Café Romeo, Craft Beer, Dežela okusov, Dnevni bar pr’Mrtinet, Dvor Jezeršek, Experiment; no ART = no FUN, Galerija okusov, Gin & Tonic by eVino, Gostilna Čad, Gostilna in pivnica Stari Pisker, Gostilna Lovski dom, Gostilna Mihovec, Gostilna Na burji, Gostilna na gradu, Gostilna Pri Danilu, Gostilna Pri Kuklju, Gostilna pri Mari, Gostilna Pri Škrubiju, Gostilna Rajh, Gostilna Tomi, Gostinstvo in catering Koren, Gostišče Grič, GourmeThomas, Green Republic – Smoothies & more, Güjžina – The soul of Pannonia, Hiša Franko, Hiša Raduha, Hood Burger, Indijska restavracija Namasté, Istrian Tapas, J&B vinoteka, Jack & Joe Steak and Burger Club, JB restavracija, Jedu – Street Food, Kuharai, Kuhinja Krušič, Libanonske meze in drugi užitki, Luda, Mala kmetija, Maxim, Miramar, Nonbiri SushiSpotting, Organic Garden, Pavus – Grad Tabor Laško, Penine Istenič, Perzijska kuhinja, Pop’s Place, Restavracija in vinski bar Dam, Restavracija Kitajski vrt, Restavracija Krtina D’Ampezzo, Restavracija Pri levu, Restavracija Primorka, Restavracija Shambala, Restavracija Skipass, Skuhna, Slon 1552, Superhrust, Taverna Tatjana, Thai Inn Pub, Tokyo Piknik, Torterija, TWISTER Ice Cream Rolls, Vander Urbani Resort, Vila Herberstein, Vinoteka Movia, Yildiz Han – hiša turške kulinarike, Zvezda Bistro.

Opisno, slikovno in z vsemi povezavami do ponudnikov je seznam dostopen na spletni strani Odprte kuhne >>.

Moja favoritka: Torterija

​Zagotovo bom obiskala prav vse odlične ponudnike Odprte kuhne, ena izmed njih pa mi je še posebej pri srcu. To je moja sokrajanka in prijateljica Željka Bohar, ki zadnje čase diha za svojo Torterijo>> in resnično posebne ter okusne sladke grižljaje, torte, raznorazne mousse … V njenem svetu, ki ne pozna meja ustvarjalnosti, teče svilena čokolada najboljše kakovosti in se spaja z začimbami, za katere še slišali nismo. Lahko vam povem, da je za Odprto kuhno dobro nabrusila svoje spatule, iz njene delavnice pa se kar iskri od priprav na srečanje z vami. Obiščite jo, zelo toplo vas bo sprejela, še posebej pa bo vesela vaših zvedavih vprašanj. Kot je napovedala, na stojnici se bo nekatere slaščice peklo v živo, topila se bo čokolada, dobrote pa bodo nastajale tudi v sodelovanju z vami.

Na fotografiji: Željka Bohar in ena izmed njenih tort. (Torterijin foto arhiv)

Torterija bo razvajala s posebnimi sladkostmi:
MOMALINO: špinačni biskvit, ganache s kardamomom, malinov mousse, čokoladni kardamom mousse;
BROWNIE BOMBO: tortica z okusom priljubljene sladice brownie, pripravljena s kavo, čokolado in vaniljo;
BUČOLINO: sveža tortica brez glutena iz bučnih semen, vanilje in jagod;
CRUNCHY TORTO: mandljev biskvit, karamelizirani piškoti, mousse bele čokolade;
LAVA CAKE-om: na stojnici pečene tortice, iz katerih bo tekla vroča čokolada;
TROPICANO: kokos, chia, mango, pasijonka;
LILLA NEBOTIČNIKOM: sivkin piškotek in Baileys mousse.

Željkina momalina se bo topila v vaših ustih. (Torterijin foto arhiv)

Pusti komentar